Sessies

Onze lichamen bevatten onze geschiedenissen –elk hoofdstuk, regel en vers van elke gebeurtenis en relatie in ons leven…

– Caroline Myss –

Elk lichaam vertelt een verhaal. Het verhaal van een leven. We dragen met ons mee, gesproken door ons lichaam, hoe we ons voelen, wat ons blokkeert, of het goed met ons gaat, of we het moeilijk hebben. En velen van ons vergeten te luisteren naar wat ons lichaam ons vertelt, of hebben geleerd niet naar het lichaam te luisteren. En als we weigeren te luisteren naar de fluisteringen van het lichaam, dan moet het lichaam luider en luider spreken, totdat het lichaam haast wel moet schreeuwen. Zou het niet beter zijn om naar deze signalen te luisteren voordat de grotere problemen zich aandienen, en ze zo te voorkomen?

En wanneer we toch ons denken willen veranderen, of onze gedragspatronen, ook dan is het lichaam essentieel. Tijd om de aandacht op het lichaam te richten. Er is veel informatie die van lichaam naar hersen reizen met dank aan de vagus nerve. Maar, 80% van de vagale vezels die we hebben zijn afferent, wat betekent dat de informatie van het lichaam naar de hersenen gaat. Slechts 20%, de overige, zijn efferent, wat betekent dat de hersenen naar het lichaam gaan. Stel het je voor als een grote weg van informatie, maar vier banen gaan in één richting, vanuit het lichaam, en slechts één baan, gaat vanuit de hersenen. Dit is een van de redenen waarom het belangrijk is om het lichaam erbij te betrekken als je verandering in je leven wilt brengen!

In de sessies maken we gebruik van het lichaam om zowel bewuste, semi-bewuste en onbewuste niveaus van bewustzijn te onderzoeken. Lichaamsbewustzijn stelt ons in staat om naar oude patronen te kijken. Dienen ze je nog? De signalen van je lichaam worden benaderd als bronnen van waardevolle informatie.

Bio-energetica, als lijfelijke activiteit, heeft als doel om emotionele problemen op te lossen en meer potentieel mogelijk te maken voor plezier en levensenergie.

Hoe kunnen we met aanwezigheid in het nu zijn? Hoe maken we contact met anderen, en met onszelf?

We kunnen gebruik maken van verschillende technieken om aan lichaam en geest te werken. Beweging, meditaties, het gebruik maken van objecten als representaties en ademwerksessies zijn enkele voorbeelden. Op basis van jouw eigen lichaam, karakter, persoonlijkheid en focus, onderzoeken we wat voor jou werkt.

Samen kijken we wat je lichaam wil en nodig heeft om een nieuw evenwicht in het leven te vinden. Het doel is dat je in staat bent om jezelf te reguleren en gedragspatronen te volgen die voor jou werken, zodat je kunt genieten van je vitaliteit!

Locatie en kosten

Locatie

Ik werk in en in de buurt van Amsterdam in Noord. Onder voorwaarden zijn online sessies ook mogelijk.

Kosten

Een sessie duurt ongeveer 75 minuten, of maximaal 1,5 uur. De intakesessie is gratis.

Een sessie kost € 35 (incl. BTW). Ik werk met cliënten onder supervisie van mijn opleiding (Bodymind Opleidingen). Daarom worden de sessies tegen een gereduceerd tarief aangeboden. Vergoeding door de ziektekostenverzekering is op dit moment nog niet mogelijk.