Welkom

Praktijk voor lichaamsgerichte therapie – Amsterdam

Vitality Flows!

Cultiveer bewust-zijn van de processen van je lichaam en gedachten. Zowel lichaam en gedachten zijn de grootste instrumenten waarmee je dit leven leeft.

Wat fijn dat je deze website hebt gevonden. Mijn naam is Ben en ik ben een lichaamsgerichte therapeut (in opleiding).

Als gevoelig persoon, die vroeger niet erg in contact was met mijn lichaam, vond ik het leven vele jaren in vele opzichten vaak erg overweldigend. Ik was ook op zoek naar zingeving, een drijfveer voor wat ik in deze wereld wilde doen, en hoe ik een verschil kon maken. Met lichaamsgerichte therapie vond ik de middelen en methoden om in contact te komen met mijn lichaam, en daarmee ook een sterke drijfveer in mijn leven.

Mensen fascineren me, in hun diversiteit en eigenheid. Authenticiteit, zachtheid, compassie, verbinding, begrip, vertrouwen, zichtbaarheid, groei, verlangen, grenzen, vitaliteit, sensualiteit, bescherming, capaciteit, verlangen, loyaliteit, keuze – dit zijn allemaal essentiële aspecten van de ervaring van mens zijn. Anderen helpen om de persoon te zijn die ze willen zijn, de keuzes te maken die ze willen maken, is wat mij diep motiveert en ontroert.

Ik vind het belangrijk om mij ook toe te leggen in het begeleiden van mensen die zich geblokkeerd of vastgelopen voelen, en worstelen met hun identiteit van wie ze zijn of wie ze willen zijn – oftewel mensen met identiteiten die buiten de culturele norm vallen, of het nu gaat om bijvoorbeeld seksuele geaardheid, genderidentiteit, keuze van relatiestructuren, ras of neurodiversiteit.

Als therapeut-in-opleiding, kan ik sessies momenteel aanbieden voor een laag tarief.

Ik kijk ernaar uit om je te leren kennen!

Helen is met liefde aanraken wat we voorheen met angst aanraakten.

– Stephen Levine –

Sessies

Een sessie lichaamsgerichte therapie duurt ongeveer 75 minuten, tot maximaal 90 minuten. Aan het begin van elke sessie kijken we waar we ons op willen richten. Wat speelt er op dit moment in je leven? Wat zou je willen doen en onderzoeken tijdens de sessie?

Er is natuurlijk tijd en ruimte om te praten, maar lichaamsgerichte therapie gaat ook over ervaren. Dit kan de vorm hebben van lichaamsoefeningen, voor meer contact met lichaam en emoties, met ademtechnieken, of met behulp van objecten die als representatie worden gebruikt. Alle werkvormen hebben tot doel om te mobiliseren, om meer aanwezig en verbonden te zijn. Binnen 5 tot 10 sessies zou het verschil merkbaar moeten zijn in je dagelijks leven. Een verbeterde verbinding met en tussen lichaam en gedachten, weten hoe je in contact kunt zijn met je emoties en hoe je daarmee om kunt gaan, en meer focus om te gaan waar je naar toe wilt.

Sessie

€35

Het is moeilijk om verder te komen als je steeds het vorige hoofdstuk herleest.

Tijd om een nieuw patroon in je leven te schrijven!

Voor wie?

Voel je je overweldigd door de uitdagingen van het leven?

Is het lastig om in contact te zijn met je emoties, of om er niet door overweldigd te worden – vooral door ongewenste emoties?

Heb je veel last van stress, of stress-gerelateerde klachten?

Voel je je eenzaam en geïsoleerd, wellicht omdat je identiteit en keuzes niet begrepen worden door de mensen in jouw leven?

Zijn er lichamelijke pijnen en problemen waar de dokter niet mee kan helpen, omdat ze psychosomatisch zijn? Of is het lastig voor je om de beperkingen van je lijf te accepteren?

Iedereen heeft een ander verhaal, andere behoeften. Misschien is er erkenning bij enkele van de hierboven genoemde thema’s, of wellicht heb jij andere problemen. Lichaamsgerichte therapie kan van nut zijn bij veel problemen. Aarzel niet om contact met mij op te nemen, dan kunnen we kijken wat ik voor je kan doen.

Ben van Kempen

Integral Psychotherapy

Praktijk voor Lichaamsgerichte Therapie

T: +31(6)28296022

benvkempen@gmail.com

Amsterdam